Off Road Vehicles banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
424 Posts
Discussion Starter #1
Ok, ever since I did the lift someting is not right. When I am cruising down the freeway, if I turn on my air conditioning or my blower for outside air, it will sometimes (on it's own) switch from the front air to you to defroster air and then nothing is coming out of the vents in front of me! Then if I let off the gas it comes back to the vents in front of me. It seems very sensitive to engine RPM's - Anyone heard of this or who could offer help?! Out here in AZ we need our AC!!! <IMG SRC="/board/images/smilies/icon_razz.gif">
Any comment on this would be appreciated!
Thanks!
LUV24BY
 

·
Premium Member
Joined
·
9,227 Posts
It is a vacuum problem. Either under the battery tray where the cruise control gets it's vacuum or behind the dash up near the cowl somewhere is a check valve that can go bad. Those are the 2 typical problem points for a late model Ram.

Check the vacuum fittings/hose at the axle. perhaps you damaged them during the lift install.
 

·
Registered
Joined
·
424 Posts
Discussion Starter #4
Hmmmmmmmmmmmm - ok when life actually decides to take a breath, I will take some time and check those areas!! Thanks Dudley and Jason for the help!
LUV24BY
 

·
Registered
Joined
·
1,057 Posts
Don't forget to check around the t-case and the front axle's CAD unit, as there can be vacuum problems there as well. Of course, if you have problems there, the 4wd light will stay on or off when it shouldn't.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top